En mobiltelefon på en bänk, med Gripen CrossFits hemsida på den.

Gripen CrossFit lanserar ny hemsida

Vi har hjälpt Gripen CrossFit att utveckla den digitala upplevelsen på hemsidan, från design till färdig produkt. Vi har designat hemsidan med en industriell känsla utifrån kundens önskemål.

Se alla blogginlägg

Gripen CrossFit lanserar ny hemsida tillsammans med Avitus IT

Vår kund Gripen CrossFit ger dig den bästa crossfit-upplevelsen i Malmö. År 2011 slog Gripen CrossFit upp portarna till sina stora lokaler. Idag har de över 30 coacher och cirka 60 instruktörsledda pass i veckan.

Vi har hjälpt Gripen CrossFit att utveckla den digitala upplevelsen på hemsidan, från design till färdig produkt. Vi har designat hemsidan med en industriell känsla utifrån kundens önskemål. Det var viktigt för dem att besökaren skulle känna igen uttrycket de redan förmedlar i CrossFit-boxen - industriellt med en färgpalett av olika nyanser av guld och grått.


När vi tagit fram designen till Gripen har vi fokuserat på enkelheten - det ska vara lätt att hitta det besökaren letar efter, vare sig du är en potentiell nykund eller en existerande medlem. Vi har dessutom arbetat med bra bilder och videos för att förstärka uttrycket och bjuda in besökaren till Gripens gemenskap och värme, samt göra sidan mer levande.

Gripens mål från start var att hemsidan skulle bli synligare på sökmotorer samt öka dess användarupplevelse och prestanda, som i sin tur ska leda till att besöksstatistiken ökar och därmed också konverteringen. Vi har byggt Gripens hemsida optimerad för ett SEO-arbete och har arbetat för att sidan ska ha en så bra prestanda som möjligt, det har vi gjort genom en mängd olika tekniska verktyg där vi sett till att optimera tiden det tar för användaren att ladda in sidan oavsett om man besöker sidan via en väl uppkopplad dator eller en telefon via svagare nätverksförhållanden.

För att optimera SEO har vi dels gjort användaren lättanvänd  och tydlig för användaren samt utformat sidan efter de tekniska standarder som krävs för att ge de perfekta förhållanden för att visa upp i sökmotorer. Sidan är enkel att använda såväl som för besökare som för administratören som driftar hemsidan.

Gripen CrossFit använde sig tidigare av Wordpress som CMS, men har idag valt att gå över till Statamic, vilket gör det lättare för oss att upprätthålla en bra prestanda även framåt. Gripen har dessutom valt Avitus IT som driftpartner för säker drift samt snabb support framåt.

Resultatet blev en användarvänlig, snabb och informativ hemsida som möter uttrycket från Gripen CrossFits fysiska lokal. Från en hemmabyggd hemsida till en skräddarsydd plattform att växa i!

Besök Gripen CrossFits hemsida här!

Låt oss diskutera ditt nästa projekt.

Inga idéer är för små eller för stora. Hör av dig till oss så ser vi tillsammans till att ni når era digitala mål.

Smidigare med ett samtal? Du når oss på 0739395593.