Laptop och kaffekopp på Avitus IT kontor

UI / UX - användarvänlig design skapar affärsnytta

Vi tror på att en intuitiv och smidig användarupplevelse är avgörande för att skapa en positiv relation mellan användaren och tjänsten. Läs mer om UX och vår syn på UI/UX-design och hur vi jobbar med det på Avitus IT.

Skräddarsydda designlösningar anpassade efter din verksamhet

På Avitus IT har vi en djup förståelse för hur viktig en välutvecklad användarupplevelse (UX) och användargränssnitt (UI) är för att driva digital tillväxt och bygga starka kundrelationer. Vi arbetar därför med att erbjuda skräddarsydda designlösningar som är anpassade efter våra kunders verksamheter och behov.

animerad bild på en man som sitter i en fåtölj och jobbar, ska symbolisera UI/UX-design.

Användarvänligheten är A och O

Vårt fokus ligger på att skapa användarupplevelser som är intuitiva, lättanvända och tilltalande för användaren, samtidigt som de är funktionella och stödjer verksamhetens mål. Vi arbetar med moderna UX-designprinciper och verktyg för att skapa en helhetsbild av användarnas beteenden och behov.

Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att förstå deras mål och användarbehov, för att kunna ta fram en design som är anpassad för just deras verksamhet. Vi tar alltid hänsyn till varumärkesidentitet, stil och designprinciper och kombinerar sedan dem med användarvänliga kundvägar för att skapa en helhet i designen.

Vårt mål är att skapa användarupplevelser som ökar användbarheten och i sin tur även konverteringar. Vi har erfarenhet av att arbeta med olika branscher och typer av hemsidor och system.

Vi ser fram emot att hjälpa dig att ta din digitala verksamhet till nästa nivå med vår expertis inom UX-design och IT-arkitektur.

En webbsida utvecklad av Avitus IT på mobiltelefon

Gripen CrossFit - användarvänlig hemsida och CMS

Bred erfarnhet av UX-design och IT-arkitektur

UX-design och IT-arkitektur är två discipliner inom IT-området som går hand i hand för att skapa en effektiv och sammanhängande IT-lösning. Båda delarna är avgörande för att utveckla en IT-lösning som är lätt att använda, effektiv och kan stödja verksamhetens behov.

UX-designen är inriktad på att skapa en användarupplevelse som är enkel att använda och förstå för användaren, vilket i sin tur hjälper till att öka effektiviteten och produktiviteten. IT-arkitekturen däremot fokuserar på att skapa en integrerad och sammanhängande IT-infrastruktur som stödjer organisationens mål och affärsbehov. En väldefinierad IT-arkitektur hjälper organisationen att säkerställa att IT-infrastrukturen är effektiv, kostnadseffektiv och lätt att hantera.

UX-design och IT-arkitektur går hand i hand

För att skapa en effektiv IT-lösning är det viktigt att både UX-design och IT-arkitektur arbetar tillsammans för att uppnå organisationens mål. Genom att samarbeta och integrera de två disciplinerna kan organisationen skapa en IT-lösning som är intuitiv, effektiv och stöder organisationens mål.

En bra UX-design kräver en solid IT-arkitektur för att fungera smidigt och en väl utformad IT-arkitektur kräver en intuitiv UX-design för att användas effektivt. I korthet går UX-design och IT-arkitektur hand i hand för att skapa en effektiv IT-lösning som är lätt att använda och stödjer organisationens mål.

En mobiltelefon med Legalbuddys hemsida ligger på ett bord.

Behöver du anlita en UX-designer?

Låt oss diskutera ditt nästa projekt.

Inga idéer är för små eller för stora. Hör av dig till oss så ser vi tillsammans till att ni når era digitala mål.

Smidigare med ett samtal? Du når oss på 0739395593.