Mobilanpassad hemsida för Gripen CrossFit på en mobiltelefon

Mobilanpassad hemsida

Har du en mobilanpassad hemsida? Idag är det ganska uppenbart att våra telefoner är en viktig komponent i det vardagliga livet. Vad kan du göra för att öka användarupplevelsen i mobilen på hemsidan? Svaret har du nedan!

Se alla blogginlägg

Mobilanpassad hemsida för en bättre användarupplevelse

Det är ingen hemlighet att våra smartphones har blivit en oerhört viktig del av vår vardag. Vi använder dem för allt från att interagera på sociala medier och göra digitala betalningar med Bank-ID till att boka digitala bussbiljetter och använda navigationsappar.

Det är uppenbart att mobilanpassning av din hemsida är av högsta vikt i det digitala samhället. Så, vad kan du göra för att förbättra användarupplevelsen på din mobila webbplats? Låt oss utforska svaret nedan.

Över 90% av svenskarna surfar på mobilen dagligen

Enligt en rapport från Svenskarna & Internet 2021 använder över 90% av Sveriges befolkning sina mobiltelefoner regelbundet för att surfa på nätet. Det är därför avgörande att du utvärderar och optimerar användarupplevelsen på din hemsida för mobila enheter. Användarupplevelsen på mobilen påverkas i hög grad av hur din webbplats är utformad för mobila enheter. Om rubriker, bilder och knappar klipps av eller inte visas korrekt kan användaren få en negativ upplevelse. Det har blivit allt vanligare att designa och utveckla hemsidor med mobilanvändningen som primärt fokus och sedan anpassa dem för desktop, en strategi som kallas för "Mobile First".

Anpassa formatet på din webbplats för mobila enheter

Idag är det nästan en nödvändighet att anpassa din webbdesign för mobila enheter. Det kan göras genom att använda en adaptiv eller responsiv design. Vid användning av en adaptiv design skapar du flera olika versioner av samma hemsida, en för varje skärmstorlek. En responsiv design, å andra sidan, anpassar sig automatiskt efter den enhet som besökaren använder. Med en responsiv design undviker du problem som avklippta bilder eller texter som inte passar på skärmen. Dessutom fungerar en responsiv design smidigt på olika typer av enheter, inklusive stationära datorer och surfplattor.

Tänk på: När du anpassar din hemsida för mobila enheter är det viktigt att anpassa både text och bilder. Bilder kan beskäras på olika sätt på mobilen, och längre texter kan kräva mycket skrollande. Se därför över allt ditt innehåll och optimera det för mobila enheter.

Sidhastigheten på din mobilanpassade hemsida - varför är det viktigt?

För en positiv användarupplevelse är det viktigt att din hemsida har snabba sidor. En hemsida med låg sidhastighet kan leda till förlorade konverteringar, färre sidvisningar och minskad kundnöjdhet. Varför är det så? När vi använder internet vill vi att saker ska ske snabbt, och om en hemsida tar lång tid att ladda överväger vi att ge upp och leta vidare. Om din hemsida har dålig prestanda, är svårnavigerad eller tar lång tid att ladda, kan potentiella kunder bli avskräckta.

Dessutom prioriterar Googles sökmotorer snabba hemsidor i sina sökresultat. Det är värt att notera att Google indexerar mobilversionen av din hemsida först, vilket leder oss till nästa punkt.

Mobilanpassad hemsida för bättre SEO

Sökmotoroptimering, eller SEO, är en annan viktig aspekt av en mobilanpassad hemsida. Google värderar användarupplevelsen högt och prioriterar därför mobilversionen av hemsidor när de rankar dem. Om din hemsida inte är optimerad för mobila enheter är risken stor att den rankas lägre i sökresultaten. En mobilanpassad webbplats kan därför öka den organiska trafiken till din hemsida.

Avitus IT hjälper dig med mobilanpassad hemsida

Vi kan hjälpa dig med en mobilanpassad hemsida Vi på Avitus IT är specialiserade på att skapa hemsidor som är anpassade för mobila enheter. För oss är det avgörande att kombinera funktionalitet, design och kod på ett holistiskt sätt. Kontakta oss om du har några frågor om mobilanpassning av din webbplats, så hjälper vi dig gärna att förbättra din digitala närvaro och användarupplevelse.

Låt oss diskutera ditt nästa projekt.

Inga idéer är för små eller för stora. Hör av dig till oss så ser vi tillsammans till att ni når era digitala mål.

Smidigare med ett samtal? Du når oss på 0739395593.