En dator med NYC Plåts hemsida, skapad av Avitus IT

Hur vet jag att mitt företag behöver en ny hemsida?

En välutformad och funktionell webbplats kan ge ett starkt intryck och öka förtroendet för ditt företag. Om din nuvarande hemsida inte uppfyller dina behov eller verkar föråldrad, kan det vara ett tecken på att det är dags att överväga en ny hemsida.

Se alla blogginlägg

Hur vet jag att mitt företag behöver en ny hemsida?

Det ska vi gå igenom i den här artikeln, men låt oss börja från början med att besvara varför din hemsida är så viktig för ditt företag? En hemsida utgör navet för företagets digitala närvaro. Den fungerar som ett virtuellt skyltfönster och är ofta den första kontaktpunkten med potentiella kunder. En välutformad och funktionell webbplats kan ge ett starkt intryck och öka förtroendet för ditt företag. Om din nuvarande hemsida inte uppfyller dina behov eller verkar föråldrad, kan det vara ett tecken på att det är dags att överväga en ny hemsida. Här är fem punkter du bör se över på din hemsida, om de inte lever upp till standarden för 2023, bör du kanske investera i en ny hemsida.

1. Din hemsida representerar inte längre ditt varumärke

Företag och varumärken utvecklas över tid, och din webbplats bör återspegla denna utveckling. Om ditt företag har genomgått förändringar i sin vision, mission eller erbjudande, kan det hända att din nuvarande hemsida inte längre representerar din identitet. En ny hemsida ger dig möjlighet att anpassa design och innehåll för att bättre spegla ditt varumärkes nuvarande image och värderingar. Här kan du läsa mer om hur du engagerar dina besökare på hemsidan.

2. Besökarantalet minskar eller konverteringar uteblir

Om du märker en nedgång i antalet besökare på din webbplats eller att konverteringarna inte når de förväntade nivåerna, kan detta vara en signal om att något är fel. En ineffektiv användarupplevelse, långa laddningstider eller dåligt anpassad mobilvisning kan påverka besökarnas engagemang och resultera i minskade konverteringar. En ny hemsida med modern design och optimerade funktioner kan hjälpa till att förbättra användarupplevelsen och öka konverteringsgraden.

3. Din webbplats är inte mobilanpassad

Med den ständigt växande användningen av mobila enheter är det avgörande att din webbplats är mobilanpassad. Om din nuvarande hemsida inte är responsiv, kan den se klumpig och svår att navigera på mobiltelefoner och surfplattor. Eftersom Google också prioriterar mobilanpassade webbplatser i sina sökresultat kan en brist på mobilanpassning påverka din synlighet online. En ny hemsida med responsiv design kommer att garantera att din webbplats ser bra ut och fungerar smidigt oavsett vilken enhet som används.

4. Din webbplats tar lång tid att ladda

Snabbhet är nyckeln på internet. Om din webbplats har långa laddningstider riskerar du att förlora besökare och potentiella kunder. Studier visar att användare förväntar sig att en webbsida ska laddas på bara några sekunder innan de blir otåliga och lämnar sidan. Om din nuvarande hemsida lider av detta problem kan en ny hemsida byggd med moderna tekniker och optimerade bilder ge en betydande förbättring av laddningstiderna.

5. Ditt CMS begränsar din flexibilitet

Ett Content Management System (CMS) möjliggör enkel uppdatering och hantering av webbplatsens innehåll. Om ditt befintliga CMS känns begränsande och gör det svårt att göra de ändringar du önskar, kan det vara en indikation på att det är dags för en ny hemsida. Med ett mer användarvänligt och anpassningsbart CMS får du bättre kontroll över din webbplats och kan snabbt göra ändringar när det behövs. Här kan du läsa mer om vad ett CMS är.

En ny hemsida är en investering för ditt företag

Att erkänna tecknen på att det är dags för en ny hemsida är viktigt för att säkerställa att ditt företag håller sig konkurrenskraftigt och tilltalar dina kunder på bästa sätt. Om din nuvarande webbplats inte representerar ditt varumärke, har långsamma laddningstider eller inte fungerar smidigt på mobila enheter, kan en ny hemsida vara en viktig investering för att stärka din digitala närvaro och öka din online framgång. Vid övervägande av en ny hemsida är det bäst att samråda med professionella webbutvecklare för att få en webbplats som passar just dina behov och mål.

Om du vill läsa mer om våra mest ställda frågor, såsom hur mycket en hemsida kostar, hur lång tid det tar att göra en hemsida och vad som krävs för att bygga en ny hemsida, hittar du svaren på de frågorna i den här guiden.

Låt oss diskutera ditt nästa projekt.

Inga idéer är för små eller för stora. Hör av dig till oss så ser vi tillsammans till att ni når era digitala mål.

Smidigare med ett samtal? Du når oss på 0739395593.