En person som navigerar en hemsida gjort av Avitus IT på en telefon

Hur ditt företag kan spara pengar genom digitalisering

Har du någonsin räknat ut hur mycket pengar ditt företag förlorar på onödiga uppgifter varje månad? Det är inte ovanligt att anställda spenderar en stor del av sin arbetsdag på uppgifter som skulle kunna automatiseras.

Se alla blogginlägg

Hur kan ditt företag spara 1.4 miljoner kronor om året? Jo, digitalisera repetitiva arbetsuppgifter

Har du någonsin räknat ut hur mycket pengar ditt företag förlorar på onödiga uppgifter varje månad? Det är inte ovanligt att anställda spenderar en stor del av sin arbetsdag på uppgifter som skulle kunna automatiseras. Detta är inte bara tråkigt och repetitivt arbete, det är också kostsamt. I genomsnitt kostar en anställd med medellön i Sverige runt 49 000 kr per månad. Låt oss säga att 10 av dina anställda spenderar 2 timmar om dagen på repetitiva uppgifter som lika bra kunde skötas av ett IT-system. Hur mycket kostar det ditt företag?

Räkna på det: 10 personer 2 timmar om dagen 23 arbetsdagar på en månad * 266 kr i lön per timme = 122 360 kr. Detta är kostnaden för dessa timmar per månad som kunde ha gjort enorm nytta på andra poster. Vare sig det handlar om att kopiera och klistra mellan två IT-system, manuellt skapa rapporter i Excel eller någon annan repetitiv arbetsuppgift som lika bra kan ske automatiskt.

Digitalisera dina repetitiva arbetsuppgifter

Genom att digitalisera dina repetitiva arbetsuppgifter kan du spara ditt företag mycket pengar. Det är inte bara kostnadseffektivt, utan också en tidsbesparing och en förenkling för de anställda. Företag som investerar i digitalisering kan se en stor avkastning på sin investering.

För att ta ett exempel: om du digitaliserar dina repetitiva arbetsuppgifter kan du spara 1,4 miljoner kronor om året. Detta är en betydande summa pengar som kan användas för att utveckla företaget på andra sätt.

Digitalisering kan vara en kostnadseffektiv lösning för ditt företag. Genom att outsourca de arbetsuppgifter som kan automatiseras kan du frigöra resurser för att fokusera på mer kreativa och kvalificerade uppgifter. Detta kan också öka moralen och produktiviteten bland de anställda, eftersom de inte längre behöver arbeta med tråkiga och repetitiva uppgifter.

Kostnaden för ett digitaliserat system

Så, vad är kostnaden för att digitalisera era repetitiva arbetsuppgifter? Inte är det iallafall över de 1.4 miljoner om året som idag spenderas på att låta anställda utföra arbetet istället för att fokusera på kreativa och kvalificerade uppgifter som skapar nytta. Det är dags att överväga digitalisering för att förbättra ditt företags effektivitet och lönsamhet.

Låt oss diskutera ditt nästa projekt.

Inga idéer är för små eller för stora. Hör av dig till oss så ser vi tillsammans till att ni når era digitala mål.

Smidigare med ett samtal? Du når oss på 0739395593.