Avitus IT VD Christoffer Lundberg, expert på apputveckling

Lär känna grundaren av Avitus IT

Lär känna Avitus ITs grundare, VD och systemutvecklare Christoffer. Han delar bland annat med sig om varför han startade Avitus IT och varför en uppdragsgivare ska välja oss när de ska starta ett nytt IT-projekt.

Se alla blogginlägg

Lär känna Christoffer – grundaren av Avitus IT

Vi är en liten utvecklingsbyrå i hjärtat av Helsingborg, med ett team som besitter stora kunskaper inom allt från webbutveckling och systemutveckling till e-handel. För oss är gemenskap, passion för det vi gör och teamwork viktiga beståndsdelar i vårt arbete. I den här serien kommer ni få lära känna våra medarbetare lite bättre och vad vi sysslar med här på Avitus IT.

Den här gången har vi pratat med vår grundare, VD och systemutvecklare Christoffer. Vi har frågat honom om varför han startade Avitus IT, vad som gör Avitus IT till en bra arbetsgivare och varför en uppdragsgivare ska välja oss när de ska starta ett nytt IT-projekt.

Hur kommer det sig att du startade Avitus IT?

Jag startade Avitus IT ur en ren passion för att skriva kod med hög kvalitet och samtidigt få vara med och leverera lösningar som faktiskt gör skillnad för våra kunder. Jag är väldigt tacksam över att få vara med och utveckla system och applikationer som underlätta vardagen för både våra direkta kunder och i sin tur även deras kunder.

Även att få vara drivande i att skapa verklighet av våra kunders visioner ger mig ett starkt driv att fortsätta. Valet att starta Avitus IT var också för att få möjligheten att arbeta med ett mindre bolag där man har fokus på att leverera lösningar till kund snarare än att fastna i politiken av stora bolag.

Vad gör Avitus IT till en bra arbetsgivare?

Vårt största fokus är alltid att se till att våra medarbetare trivs på sitt jobb men framför allt att alla har möjligheten att få utvecklas. Vi tror på att utveckling i sin roll är en majoritetsfaktor när det kommer till trivsel på sin arbetsplats. Men givetvis får man även arbeta med förbaskat trevlig kollegor på Avitus IT!

Varför tycker du att en uppdragsgivare ska välja Avitus IT för sina uppdrag?

En uppdragsgivare ska huvudsakligen välja oss om de vill se till att få kompetenta helhetslösningar där de får stöd från projektstart till avslut. Vi värderar hälsosamma och långvariga relationer där båda parter är måna om att leverera kvalitet och perfektion till slutanvändare eller slutkund. Vi älskar nära samarbeten med våra kunder och är alltid intresserade av att djupdyka i kundens behov och visioner för att kunna leverera bästa möjliga lösning.

Vad är det roligaste med att systemutveckling?

Systemutveckling som mycket annat har sina vackra och mindre vackra sidor men dragningskraften är för min del att man alltid stöter på nya utmaningar att lösa. På så sätt kan det vara det minst monotona arbetet jag kan tänka mig. Utmaningarna är vad som gör arbetet så roligt!

Vad gör du när du inte jobbar?

Utanför arbetet blir det en hel del golf för min del, där jag spelar på, vad jag skulle beskriva som, en väldigt medioker nivå. Förutom det så är jag ganska rastlös av mig och gillar att aktivera mig med vad det än kan innebära.

Du är intresserad av matlagning, Vilken är din bästa respektive sämsta rätt?

Min paradrätt är utan tvekan någon variant av risotto. Champinjoner är svårslaget, men grön sparris har nog en stark andraplats. När det gäller sämsta maträtten är spaghetti och köttfärsås, vilket är något av det värsta jag kan se på en tallrik. När det gäller tillagningen så har jag av någon anledning alltid haft väldigt mycket otur* när det kommer till att göra egen majonäs.

*otur kan även beskrivas med annan definition – Christoffer är ganska värdelös på att slå majonäs. Som tur är, så är han mycket bättre på att skriva kod.

Låt oss diskutera ditt nästa projekt.

Inga idéer är för små eller för stora. Hör av dig till oss så ser vi tillsammans till att ni når era digitala mål.

Smidigare med ett samtal? Du når oss på 0739395593.